Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2018

ZOH: Zlato v miešaných dvojiciach v curlingu získali Kanaďania

Kanadskí reprezentanti v curlingu John Morris a Kaitlyn Lawesová. Foto: TASR/AP

Súťaž miešaných dvojíc mala v Pjongčangu premiéru pod piatimi kruhmi, bronz si vybojovali Olympijskí športovci z Ruska po triumfe nad Nórmi.

Pjongčang 13. februára (TASR) - Kanadskí reprezentanti získali zlaté medaily v curlingu miešaných dvojíc na ZOH v Pjongčangu. Kaitlyn Lawesová s Johnom Morrisom zdolali v utorkovom finále švajčiarsky pár Jenny Perretová - Martin Rios presvedčivo 10:3.

Po dvoch endoch bol stav nerozhodný 2:2, v treťom však reprezentanti zámorskej curlingovej veľmoci odskočili Švajčiarom na 6:2 a v ďalšom priebehu už nepripustili zvrat.

Súťaž miešaných dvojíc mala v Pjongčangu premiéru pod piatimi kruhmi, bronz si vybojovali Olympijskí športovci z Ruska Anastasia Bryzgalovová s Alexandrom Krušelnickým po triumfe 8:4 nad Nórmi Magnusom Nedregottenom a Kristin Skaslienovou.

"Som nesmierne hrdý, že sme sem prišli a pomohli dostať súťaž v mixe na olympijskú mapu. Je to rýchle, je to fyzicky náročné, je to zábavné. Myslím, že olympiády pomáhajú novým športom. To je skvelé," citovala agentúra DPA Morrisa.

Curling - miešané dvojice:

finále:
Kanada - Švajčiarsko 10:3

o 3. miesto:
Nórsko - OŠR 4:8