Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Vlhová má za sebou operáciu pravého kolena, Pini: Cíti sa dobre

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola nočného slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Flachau v utorok 16. januára 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Zákrok vykonal vyhľadávaný odborník Olivier Siegrist.

Sion 5. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má úspešne za sebou operáciu zraneného pravého kolena. Olympijská šampiónka v slalome sa v nedeľu presunula do Švajčiarska a v pondelok predpoludním sa na klinike Hospital di Valais podrobila chirurgickému zákroku, ktorý vykonal vyhľadávaný odborník Olivier Siegrist.

"Operácia bola úspešná, Petra sa cíti dobre, zotavuje sa podľa plánu a ďakuje všetkým fanúšikom, ktorí jej na diaľku držia palce," uviedol Mauro Pini, hlavný tréner Niké Ski Team Petra Vlhová v tlačovej správe. Bližšie informácie o jej zdravotnom stave poskytne tím v najbližších dňoch.

Vlhová sa zranila počas januárového obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej. V úvodnom kole "obráku" v domácom stredisku spadla a roztrhla si predný krížny väz v kolene. Podľa Piniho si do istej miery poškodila aj meniskus a natiahla mediálny kolaterálny väz.