Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Vlhová je tretia po 1. kole slalomu, líderkou Holdenerová

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola finálového slalomu Svetového pohára v zimnom stredisku Soldeu v Andorre v sobotu 16. marca 2019. Foto: TASR - Martin Baumann

Najlepší výkon v prvej časti súťaže predviedla Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá má víťazstvá, glóbusy i tituly v kombinácii, ale nikdy v SP ešte nevyhrala preteky v špeciálnej disciplíne.

Soldeu 16. marca (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla v 1. kole sobotňajšieho finálového slalomu Svetového pohára tretí najrýchlejší čas. V andorrskom Soldeu však za svojimi sezónnymi rivalkami výrazne zaostala.

Najlepší výkon v prvej časti súťaže predviedla Švajčiarka Wendy Holdenerová (53,14), ktorá má víťazstvá, glóbusy i tituly v kombinácii, ale nikdy v SP ešte nevyhrala preteky v špeciálnej disciplíne. Podarilo sa jej triumfovať aj v paralelnej súťaži rátanej do slalomu, ale v klasickej sólo konfrontácii s husto naukladanými žŕdkami dosiahla len 21 druhých a tretích miest. Najväčšou súperkou Holdenerovej v boji o prelomenie smoly bola už istá držiteľka malého glóbusu, Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,28 s), Vlhová nabrala manko 1,22, keď svoj vysoký štandard predviedla až v záverečnej tretine svahu.

"Som na treťom mieste, ale strata je veľmi veľká. Viem, kde som to stratila, tú strmú časť som šla veľmi zle. V druhom kole sa budem snažiť vyvarovať chýb, už nemám čo stratiť," povedala pre TASR Vlhová. V strednej pasáži ju v prvých bránkach trochu "zatvorilo", na mäkkom snehu sa dostala pod oblúky, ale vyrovnala to veľmi rýchlo a do cieľa svoju jazdu udržala v rytme: "Mala som tam naozaj veľké problémy a chvalabohu som to celkom dobre zvládla. Bolo to z môjho pohľadu boj, snažila som sa ísť naplno a aj v druhom kole budem riskovať."

Na 11-stupňové odmäkové podmienky sa nevyhovárala: "Mala som číslo dva, takže skvelú trať. Dúfam, že vydrží aj v druhom kole, možno sa spravia nejaké ryhy, ale bojujem a skúsim sa skoncentrovať na lepší výkon."