Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Velez-Zuzulová Dubovskej: Buď rada, že jazdíš za Česko

Na snímke slovenská slalomárka Veronika Velez - Zuzulová počas tlačovej konferencie 7. marca 2016 v Jasnej. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Prvé kolo slalomu SP v Záhrebe sa začína o 13.00, druhé o 16.15 h.

Záhreb 3. januára (TASR) - Na štarte utorkového slalomu Svetového pohára v Záhrebe nebude chýbať ani česká lyžiarka Martina Dubovská. Rodáčka z Třinca, ktorá v mládežníckych kategóriách reprezentovala Slovensko, ale napokon si vybrala Česko, chce nadviazať na výsledok zo Semmeringu. Tam skončila osemnásta, čo je pre ňu nové kariérne maximum.

Dubovská ako bydlisko stále uvádza Liptovský Mikuláš, kde aj študovala. "V Česku bola lepšia podpora juniorskej kategórie. Bolo to rozhodnutie môjho otca, vlastne nikto sa ma nepýtal, akú krajinu chcem reprezentovať," priznala s úsmevom v rozhovore pre idnes.cz. S rozhodnutím otca je spokojná: "Keby som pretekala za Slovensko, tak už pravdepodobne nelyžujem. Práve minulý týždeň v Semmeringu mi Veronika Velez-Zuzulová hovorila, že môžem byť rada, že jazdím za Česko. Síce tu veľa peňazí nie je, ale aspoň zväz nerobí také zlo ako na Slovensku."

Dvadsaťštyriročná lyžiarka chce viac podobných výkonov ako v Semmeringu. "Dúfam, že dokážem svoje výsledky ešte posunúť. Osemnáste miesto je parádne, ale nechcem sa s ním uspokojiť, naviac prišlo po takej dobe. Určite budem na to dlho spomínať," dodala Dubovská, ktorá predtým naposledy bodovala vlani v marci v Jasnej (26. miesto).

Prvé kolo slalomu SP v Záhrebe sa začína o 13.00, druhé o 16.15 h.