Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

V stíhacích pretekoch Matej Kazár finišoval šiesty, zvíťazil Nór

Na snímke slovenský biatlonista Matej Kazár počas šprintu mužov na 10 km v rámci 6. kola IBU Cup-u v biatlone v biatlonovom centre Osrblie 3. februára 2017. Foto: TASR/Branislav Račko

O druhú priečku zabojovali s rozdielom 0,1 sekundy Boe a Machambetov.

Osrblie 4. februára (TASR) - Nór Kristoffer Skjelvik uzavrel na biatlonovom IBU Cupe v Osrblí listinu víťazov. V stíhacích pretekoch na 12,5 kilometra za ním skončili krajan T. Boe (+14,5 s) a Rus Machambetov (+14,6). Pochvalu si zaslúžil Matej Kazár, ktorý finišoval na 6. mieste (+1:23,6).

V šprinte vzniklo poradie s najlepšími Volkovom, Gjesbaakom a Malyškom, s 10. Matejom Kazárom, no rátalo sa aj s Nórom T. Boem, v šprinte šiestym, ale po prvej streľbe v stíhačke už tretím. Matej Kazár (strelecká bilancia 0-0-0-1) sa rozbehol nádejne, poskočil po úvodnej ležke na 7. miesto, po druhej na šieste a začal naháňať päticu pred ním. Presnú mušku si udržal aj v úvodnej stojke a začalo sa rysovať minimálne šieste miesto v cieli. Aj keď prvý terč z posledných piatich stojkových netrafil, obsadil veľmi solídnu šiestu priečku.

Prvá streľba stojmo zabrzdila s dvoma trestnými okruhmi Nóra Tarjea Boea, najväčšieho favorita, úplne ho však zastúpil krajan Kristoffer Skjelvik, záverečnú stojku zvládol perfektne a bez väčšieho tlaku zvíťazil. O druhú priečku zabojovali s rozdielom 0,1 sekundy Boe a Machambetov.

"Bolo to perfektné, tri nuly za sebou," pochválil svoju streleckú vizitku Matej Kazár. "Aj konkurencia sa vyznamenala, škoda len, že v poslednej položke to nebolo čisté. Dôležité bolo, že som nestratil kontakt so šiestym miestom a aj som zabojoval o piate. V Osrblí som sa cítil výborne, je vidieť, že areál je z roka na rok krajší. Doma je doma, výborne sa mi tu preteká. Dovedna som vystrelil 30-krát, v šprinte i stíhačke, a len raz som minul terč, skoncentroval som sa a diváci ma povzbudzovaním pozitívne nabíjali."

Výsledky

stíhacie preteky na 12,5 km:

1. Skjelvik 31:24,2 min (0 tr. okr.)

2. T. Boe (obaja Nór.) +14,5 s (2)

3. Machambetov (Rus.) +14,6 (1)

...

6. Matej Kazár (SR) +1:23,6 min (1)