Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Usťugov a Slepcovová oficiálne čelia obvineniu z dopingu

Ruský bežec na lyžiach Sergej Usťugov Foto: TASR/AP

Obvinili aj Alexandra Černyševa a Alexandra Pečenkina, ktorý je zo štvorice jediný aktívny športovec a dostal provizórny trest.

Lipsko 30. novembra (TASR) - Olympijskí víťazi Jevgenij Usťugov a Svetlana Slepcovová sú medzi štyrmi ruskými biatlonistami oficiálne obvinenými z porušenia antidopingových pravidiel. V piatok o tom informovala Medzinárodná biatlonová únia (IBU).

Obvinili aj Alexandra Černyševa a Alexandra Pečenkina, ktorý je zo štvorice jediný aktívny športovec a dostal provizórny trest. Všetkých štyroch obvinili už v septembri, IBU ich oficiálne označila za podozrivých až po detailnom preštudovaní ich vzoriek. "Potrestanie navrhla pracovná skupina, ktorá analyzovala prípady spoločne s moskovským laboratóriom a Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA)," uvádza sa v stanovisku IBU, ktoré priniesla agentúra DPA.

Obvinenie prišlo na základe analýzy vzoriek športovcov nazbieraných v rokoch 2012 až 2015. Športovcov bude teraz vypočúvať antidopingová komisia IBU.

Usťugov vyhral zlato vo Vancouveri 2010 v pretekoch s hromadným štartom a v Soči najcennejšiu medailu v štafete. Slepcovová získala zlato v štafete na ZOH 2010.