Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Takto sa darilo Slovákom na zimnej univerziáde v Kazachstane

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V miešanej biatlonovej štafete obsadilo naše kvarteto 5. miesto. V paralelnom slalome skončila však slovenská reprezantácia už vo štvrťfinále. Hokejisti prehrali s Českom 3:4.

Almaty 5. februára (TASR) - Slovenská reprezentácia v zložení Alžbeta Majdišová, Anna Netíková, Michal Kubaliak a Ondrej Kosztolányi obsadila piate miesto v nedeľnej miešanej biatlonovej štafete na 28. svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty. Zlato získalo ruské kvarteto.

Biatlon, štafeta - mix:
1. Rusko 1:14:37,8 h (0+6),
2. Kazachstan +30,6 s (1+9),
3. Ukrajina +2:32,6 min (1+11), ...
5. SLOVENSKO +8:38,8 (0+12)


Slovenské lyžiarske kvarteto Barbara Kantorová, Katarína Miklošová, Matej Falat a Martin Hyška vypadlo vo štvrťfinále paralelného slalomu družstiev na 28. svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty. V nedeľu prehralo 1:3 na body s neskoršími držiteľmi bronzu Rusmi. Víťazom súťaže sa stalo Česko.

alpské lyžovanie - paralelný slalom družstiev:
1. Česko (Dubovská, Kmochová, Paulus, Zika),
2. Rakúsko (Fieglová, Widnerová, Kogler, Leitgeb),
3. Rusko (Pleškovová, Silantevová, Andrijenko, Pjasik),
4. Taliansko (Smaldoreová, Speranzoniová, Bosca, Delsante),
5. SLOVENSKO (KANTOROVÁ, MIKLOŠOVÁ, FALAT, HYŠKA), Kanada (Schmidtová, Davidová, Rivet, Toutant), Švédsko (Aspová, Janssonová, Kaahre, Nyberg), Švajčiarsko (Bernardová, Bertschová, Niemeyer, Stricker)


Slovenská hokejová reprezentácia prehrala na 28. svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty nedeľné štvrťfinálové stretnutie s Českom 3:4 po samostatných nájazdoch. Na slovenských vysokoškolských hokejistov čaká v utorok o 14.30 h úvodné stretnutie o 5. - 8. miesto, ich súperom bude zdolaný tím zo zápasu Kazachstan - Švédsko.

Hokej - štvrťfinále:

Česko - SLOVENSKO 4:3 pp a sn (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 5. Novák (Matula, Hučko), 5. Müller (Ballner), 32. Ballner (Zachar), rozh. nájazd Zachar - 28. Zlocha (Ketner, Uhnák), 43. Gápa (Hluch, Loydl), 53. Hluch (Gápa)