Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Shiffrinová vynechá aj preteky v Soldeu: Nechcem nič uponáhľať

Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová počas prvého kola slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej 21. januára 2024. Foto: TASR/Martin Baumann

Líderka celkového poradia SP sa stále úplne nezotavila zo zranenia kolena po páde, ktorý utrpela pred dvoma týždňami v zjazde v Cortine d'Ampezzo.

Soldeu 8. februára (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová vynechá víkendové podujatie Svetového pohára v Soldeu v Andorre. Líderka celkového poradia SP sa stále úplne nezotavila zo zranenia kolena po páde, ktorý utrpela pred dvoma týždňami v zjazde v Cortine d'Ampezzo.

"Cítim sa každý deň lepšie, ale nechcem nič uponáhľať," uviedla päťnásobná celková víťazka prestížneho seriálu s tým, že jej koleno ešte nie je pripravené na súťažnú záťaž. V Soldeu bude v sobotu na programe obrovský slalom a v nedeľu slalom, pripomenula agentúra DPA. V štartovej listine bude chýbať aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová, pre ktorú sa po zranení na domácom svahu v Jasnej a operácii kolena vo Švajčiarsku sezóna predčasne skončila.

"Je toho priveľa," reagovala Shiffrinová na vysoký počet zranení medzi elitnými lyžiarmi a dotkla sa aj náročného kalendára, ktorý musia absolvovať: "Som presvedčená, že únava v tomto bode sezóny hrá svoju úlohu v zraneniach, ktoré sme v uplynulej dobe videli, vrátane toho môjho. Úplne súhlasím s tými, ktorí žiadajú, aby sme sa lepšie pozreli na nároky na vrcholových športovcov."

Američanka má na čele SP náskok 95 bodov pred Larou Gutovou-Behramiovou zo Švajčiarska. Pre svoj návrat na svahy nemá zatiaľ stanovený žiadny termín: "Je pre mňa naozaj dôležité, aby som postupovala správne. A aby som si bola istá, keď sa budem môcť vrátiť k pretekaniu, tak to dokážem naplno a bezpečne."