Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Sestry Medlové sa zranili na tréningu. Zuzana nebude ani súťažiť

Na archívnej snímke slovenská snoubordistka Zuzana Medlová Foto: TASR - Oliver Ondráš

Dvadsaťtriročná freestyleová špecialistka a slovenská olympijská nádej pre Hry v Pjongčangu 2018 podľa trénera Mareka Hliničana doplatila na extrémne ľadové podmienky.

Alpensia 24. novembra (TASR) - Snoubordistka Klaudia Medlová utrpela na štvrtkovom tréningu zranenie kolena, ktoré ohrozuje jej štart v disciplíne Big Air na pretekoch Svetového pohára v kórejskom rezorte Alpensia.

Dvadsaťtriročná freestyleová špecialistka a slovenská olympijská nádej pre Hry v Pjongčangu 2018 podľa trénera Mareka Hliničana doplatila na extrémne ľadové podmienky. Horšie dopadla jej mladšia sestra Zuzana, ktorá sa tešila na svoje druhé vystúpenie v seriáli SP. Na tom istom tréningu si tiež poranila koleno, jej štart je však na rozdiel od Klaudie vylúčený.

"Dnešný deň bol pre nás smolný. Na tréningu boli obe dievčatá zaradené do prvej skupiny, čo znamenalo súťažiť už o deviatej hodine ráno miestneho času v extrémne ľadových podmienkach. Klaudia aj Zuzka si privodili zranenia kolien. Kým Zuzka štartovať nebude, v prípade Klaudie máme čas sa rozhodnúť. Do kariet nám hrá fakt, že organizátori preložili súťaž žien o deň neskôr. Kvalifikácia sa tak uskutoční až v sobotu namiesto piatka," informoval TASR Hliničan.

Do ženskej súťaže sa prihlásilo 32 snoubordistiek. Štart dvojkolovej kvalifikácie je v sobotu o 01.45 SEČ, Medlová by sa v prípade vystrábenia zo zranenia mala predstaviť ako druhá v poradí.