Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Neureuthera prekvapil Hirscherov krok: Dúfal som v pokračovanie

Nemecký zjazdár Felix Neureuther. Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný Neureuther zavesil lyže na klinec už marci a pracuje ako televízny expert, s Hirscherom ho spája dlhoročné priateľstvo.

Garmisch-Partenkirchen 3. septembra (TASR) - Bývalý nemecký lyžiar Felix Neureuther by ešte rád videl svojho kolegu Marcela Hirschera na súťažných svahoch. Povedal to po tom, ako Rakúšan na stredu avizoval ohlásenie ukončenia kariéry.

Tridsaťpäťročný Neureuther zavesil lyže na klinec už marci a pracuje ako televízny expert, s Hirscherom ho spája dlhoročné priateľstvo. "Úprimne som dúfal, že ešte bude pokračovať. Nečakal som takéto rozhodnutie a myslím si, že náš šport stratí veľkú osobnosť," povedal trinásťnásobný víťaz pretekov Svetového pohára.

Hirscher má iba tridsať rokov, napriek tomu už dosiahol všetko, čo v lyžovaní mohol. Na ZOH 2018 v Pjongčangu získal zlato v obrovskom slalome a alpskej kombinácii, v Soči 2014 vybojoval striebro v slalome. Je sedemnásobným majstrom sveta (3x slalom, 1x obrovský slalom, 1x kombinácia a 1x tímová súťaž). Vo Svetovom pohári debutoval ako osemnásťročný, na konte má 67 triumfov, na pódiu stál dovedna 138-krát. V zbierke má osem veľkých kryštálových glóbusov za celkové víťazstvo v SP. "Marcel išiel vždy naplno a snažil sa dosiahnuť maximum," dodal Neureuther podľa agentúry APA.