Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zimné športy

Návštevníci pohára v Jasnej môžu voliť priamo v Demänovskej Doline

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Volebné miestnosti budú 5. marca otvorené v čase od 7.00 do 22.00 hod.

Demänovská Dolina/Liptovský Mikuláš 29. februára (TASR) - Návštevníci Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Jasnej môžu v sobotu 5. marca voliť do Národnej rady SR v najbližšej volebnej miestnosti - v Demänovskej Doline. Využiť môžu aj ktorýkoľvek z 32 volebných okrskov v Liptovskom Mikuláši. Vybaviť si však musia voličské preukazy.

"Zo zákona môžeme mať v obci otvorenú len jednu volebnú miestnosť. Vzhľadom na predpokladaný zvýšený počet voličov a reguláciu dopravy odporúčame návštevníkom svetového pohára, aby využili volebné miestnosti v Liptovskom Mikuláši alebo mestských častiach," povedala pre TASR starostka Demänovskej Doliny Ľubomíra Klepáčová.

Liptovskomikulášska radnica v súvislosti so svetovým šampionátom v Jasnej vychádza návštevníkom v ústrety. "Nechali sme navýšiť počty hlasovacích lístkov, máme teda urobenú rezervu a voliči sú v našom meste vítaní. Zvýšený počet voličov očakávame kvôli svetovému poháru predovšetkým v Demänovej, Bodiciach a v Palúdzke," vysvetlila hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková s tým, že volebné miestnosti budú 5. marca otvorené v čase od 7.00 do 22.00 hod.