Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zimné športy

Vlhová sa obráku nedočkala - preložili ho a potom zrušili

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa riadneho štartu utorňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára s číslom 27 nedočkala.

Courchevel 20. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa štartu v utorňajšom obrovskom slalome Svetového pohára s číslom 27 nedočkala. Vo francúzskom Courcheveli ho po prvotnom prerušení a preložení napokon zrušili. Dul silný vietor, čo v hornej časti ohrozovalo pretekárky.

Súťaž riadne odštartovala, ale po prvej pätnástke sa začali problémy. Na trať pustili ešte ďalšie štyri ženy, ale po čísle 19 to definitívne prerušili. Následne jury po konzultácii s organizátormi rozhodla, že preteky sa pôjdu nanovo od 12.15 h, teda o takmer 2 hodiny po pôvodnom termíne. Určili aj preloženie štartovej búdky do nižšej polohy svahu. Približne o 12.30 však prišiel definitívny verdikt o zrušení, pričom osud prípadnej náhrady pretekov sa bude riešiť neskôr.

Po 19 súťažiacich sa na čelo dostala Talianka Sofia Goggiová s číslom 9 po dojazde elitnej sedmičky, z ktorej bola najrýchlejšia jej krajanka Federica Brignoneová. Tá zaostala za svojou kolegyňou len dve stotinky, tretia Nórka Nina Lösethová 0,29 s, za ňu sa zaradila ďalšia Talianka Marta Bassinová (+0,34). Výkony týchto pretekárok však následne anulovali.