Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zimné športy

Vlhová opäť uspela v 1. kole obrovského slalomu

Na snímke slovenská slalomárka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Vlhová išla bez výraznej chyby, a hoci niektoré oblúky nasadzovala neskôr, so štartovým číslom 28 jej namerali v cieli 19. čas so stratou 2,85 s na vedúcu pretekárku.


Killington 26. novembra (TASR) - Nórska lyžiarka Nina Lösethová dosiahla v sobotu v americkom Killingtone najrýchlejší čas 1. kola obrovského slalomu Svetového pohára. Išla s číslom jeden a s osmičkou sa jej na 9 stotín priblížila Francúzka Tessa Worleyová, Talianka Federica Brignoneová zaostala už 64 stotín.

Slovenka Petra Vlhová postúpila do 2. kola. Išla bez výraznej chyby, a hoci niektoré oblúky nasadzovala neskôr, so štartovým číslom 28 jej namerali v cieli 19. čas so stratou 2,85 s na vedúcu pretekárku. Tento výkon bol pre nasledujúce súperky nedosiahnuteľný a tak 21-ročná Vlhová získala v najlepšej 30-ke druhého kola pozíciu číslo 12, z ktorej mohla atakovať prvú desiatku. V úvodnej súťaži v rakúskom Söldene sa jej to podarilo, keď pred niečo vyše mesiacom 8. miestom slávila svoj životný výsledok v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne.

Súťaž odštartovali so 40-minútovým meškaním, keďže technické problémy bránili televíznemu prenosu.