Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Shiffrinová sa v Semmeringu usmievala viac než v celej sezóne

Na snímke zľava druhá v poradí Veronika Velez-Zuzulová (SVK), víťazka Mikaela Shiffrinová (USA) a tretia v poradí Wendy Holdenerová (SUI) pózujú na stupni víťazov v slalome žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Semmeringu 29. decembra 2016. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Okrem toho, že sa stala prvou pretekárkou od Schneiderovej, ktorá dokázala na jednom svahu uspieť v troch točivých súťažiach za tri dni, v počte triumfov prekonala Dorfmeisterovú a vyrovnala Mazeovú.

Semmering 30. decembra (TASR) - Víťazstvá americkej lyžiarky Mikaely Shiffrinovej na podujatí Svetového pohára v Semmeringu mali hneď niekoľko historických kontextov. Okrem toho, že sa stala prvou pretekárkou od Vreni Schneiderovej v roku 1989, ktorá dokázala na jednom svahu uspieť v troch točivých súťažiach za tri dni, v počte triumfov vo SP prekonala Michaelu Dorfmeisterovú (25) a vyrovnala Tinu Mazeovú (26).

Vo štvrtok mala Shiffrinová 21 rokov a 291 dní, v takomto veku dosiahla viac prvenstiev jedine Annemarie Moserová-Pröllová (38). V slalome zvíťazila americká hviezda v uplynulých dvanástich pretekoch, v ktorých štartovala, z toho sedemkrát odsunula na druhé miesto Slovenku Veroniku Velez-Zuzulovú. V obrovskom slalome však na najvyššom stupienku nebola od Söldenu 2014, až kým dvakrát netriumfovala v Semmeringu.

"Poznám tieto mená a viem, že všetky sú úžasné športovkyne. Nepozerám sa však na čísla alebo rekordy, skôr ma tešia víťazstvá v obráku. Pred pár dňami som ani nevedela, či sa mi to ešte niekedy podarí, a teraz mám na konte ďalšie dve. Prišla som s väčšou sebadôverou a snažila som sa o perfektnú jazdu. Na štartovej listine sú lepšie lyžiarky v obráku, no konečne som išla čisto, a vtedy môžem zvíťaziť. Preteky si chcem viac užívať, v Semmeringu som sa usmievala viac než v celej sezóne," povedala Shiffrinová.

Tá priznala, že spomedzi troch triumfov v rakúskom rezorte bol najťažší záverečný slalomový, keďže absolvovala šesť súťažných jázd v priebehu troch dní.