Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Hneď v úvode presun mužského a skrátenie ženského zjazdu SP v Aare

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obe podujatia mali ešte náboj boja o malé glóbusy celkových víťazov disciplíny.

Aare 14. marca (TASR) - Hneď úvod finálového týždňa Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom Aare poznačilo počasie. Najprv výrazne skrátili zjazd žien a následne presunuli štart zjazdu mužov.

Už ženskú súťaž ohrozoval vietor a keďže na dané podmienky nebol dostatočne vypreparovaný povrch hornej časti pretekárskeho svahu, štartovú "búdku" presunuli nižšie. Na štart sa chystala aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová, v redukovanom finálovom štartovom poli mala posledné číslo 26. Následne jury zasadla aj ohľadom mužskej súťaže, lebo v plánovanom termíne 10.30 pretekárov ohrozovala poveternostná situácia. Štart preto presunuli až na 13.15, prípadne na neskôr v závislosti od ženského zjazdu.

Obe podujatia mali ešte náboj boja o malé glóbusy celkových víťazov disciplíny. O sezónny titul bojovala Talianka Sofia Goggiová s Američankou Lindsey Vonnovou, delilo ich 23 bodov. Teoretické šance so 71-bodovou stratou na Goggiovú mala Lichtenštajnka Tina Weiratherová. U mužov mal všetko vo vlastných nohách Švajčiar Beat Feuz, Nór Aksel Lund Svindal by musel dohnať manko 60 bodov.