Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zimné športy

Zranená zjazdárka Goggiová smúti za svetovým šampionátom

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zranenie Goggiovej síce nevyžaduje operačný zákrok, no olympijská víťazka v zjazde z Pjongčangu 2018 príde o zvyšok sezóny.

Cortina d'Ampezzo 10. februára (TASR) – Zranenú taliansku zjazdárku Sofiu Goggiovú mrzí, že nemôže súťažiť na domácich majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo.

Goggiová 31. januára nešťastne spadla na podujatí Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene, kde museli organizátori zrušiť preteky super-G pre hustú hmlu. Talianka schádzala zo štartového priestoru dolu svahom spolu s ostatnými pretekárkami a nepríjemne pritom spadla. Lekári jej diagnostikovali zlomeninu hornej plochy píšťaly.

"Je ťažké na to nepomyslieť každé ráno hneď, ako sa prebudím," citovala slová 28-ročnej športovkyne agentúra AP. Zranenie Goggiovej síce nevyžaduje operačný zákrok, no olympijská víťazka v zjazde z Pjongčangu 2018 príde o zvyšok sezóny. "Na najbližšom RTG vyšetrení by sa musel stať zázrak, takže nie," odvetila na otázku, či by sa teoreticky v tejto sezóne ešte mohla vrátiť na svahy.