Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Lyžiar Reichelt po páde na Streife najrýchlejší v tréningu v Ga-Pa

Hannes Reichelt Foto: TASR/AP

Reichelta museli po páde na obávanom Streife previezť vrtuľníkom do nemocnice, kde lekári zistili, že nemá žiadne vážnejšie zranenia, iba narazenú kosť v ľavom kolene.

Garmisch-Partenkirchen 28. januára (TASR) - Rakúsky lyžiar Hannes Reichelt sa päť dní po ťažkom páde v Kitzbüheli vrátil na svahy vo veľkom štýle. Vo štvrtok dosiahol najrýchlejší čas v úvodnom tréningu na sobotňajší zjazd v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

Reichelta museli po páde na obávanom Streife previezť vrtuľníkom do nemocnice, kde lekári zistili, že nemá žiadne vážnejšie zranenia, iba narazenú kosť v ľavom kolene. V stredu tak mohol opäť trénovať. Oveľa horšie dopadol líder celkového poradia Svetového pohára Nór Aksel Lund Svindal, pre ktorého sa sezóna predčasne skončila.

Pri páde si natrhol predný krížový väz, poškodil meniskus v pravom kolene a po operácii, ktorej sa podrobil v sobotu večer v nemocnici v Innsbrucku, ho čaká minimálne deväťmesačná pauza. V kolotoči SP sa v tejto sezóne neobjaví ani Rakúšan Georg Streitberger, ktorý si roztrhol krížny a postranný kolenný väz.