Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Na Veľkej cene Bratislavy sa predstaví 200 krasokorčuliarskych nádejí

Ilustračné foto Foto: TASR

Súťaže sa zúčastnia krasokorčuliari z celého sveta ako napríklad z Austrálie, Ruska, Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Nemecka, Francúzska či Chorvátska.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Krasokorčuliarsky športový klub Slovan Bratislava v spolupráci s hlavným partnerom Hlavným mesto SR Bratislavy usporiada v dňoch 18. až 20. decembra už v poradí 57. ročník Veľkej ceny Bratislavy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Preteky sú druhýkrát krasokorčuliarskou medzinárodnou súťažou pre deti vo veku od 6 do 19 rokov, čo znamená, že sú zapísané aj v kalendári Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU), ako aj v kalendári Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu. Do súťaže sa prihlásilo 200 mladých krasokorčuliarov, ktorí sa predstavia v 14 kategóriách. Súťaže sa zúčastnia krasokorčuliari z celého sveta ako napríklad z Austrálie, Ruska, Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Nemecka, Francúzska či Chorvátska. Zo Slovenska je do súťaže prihlásených 146 mladých pretekárov.

Tradícia Krasokorčuliarskeho športového klubu Slovan Bratislava siaha až do roku 1871. "Postupne chceme, aby sa tento slávny a najstarší klub vrátil na post, ktorý mu z historického hľadiska prináleží a opäť v ňom vyrástli slávni reprezentanti, ako bol Divín, Nepela, Golonková, Sabovčík, súrodenci Skotnickí, Bestandigoví, Ballová a mnohí ďalší," uviedla v tlačovej správe Zuzana Jánošová, predsedníčka KŠK Slovan. Predpokladaný počet krasokorčuliarov z Bratislavy je okolo 50.