Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

ME v krasokorčuľovaní: Myslivečková a Csölley obsadili 16. priečku

Na snímke tanečný pár Lukáš Csölley a vľavo Lucie Myslivečková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Titul získali vo veľmi vyrovnanej súťaži obhajcovia Francúzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, pre ktorých to je tretie zlato v sérii.

Ostrava 28. januára (TASR) - Slovenskí krasokorčuliari Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley obsadili v súťaži tanečných párov na majstrovstvách Európy v Ostrave konečné 16. miesto. Titul získali vo veľmi vyrovnanej súťaži obhajcovia Francúzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, pre ktorých to je tretie zlato v sérii.

Víťazi na striebornú priečku odsunuli Talianov Annu Cappelliniovú a Lucu Lanotteho. Tí len o osem stotín bodu preskočili bronzových Rusov Jekaterinu Bobrovovú a Dmitrija Soloviova.

Novozložený slovenský pár postúpil z KP do voľných jázd zo 17. miesta a podarilo sa mu poskočiť o jednu pozíciu. Rozhodcovia 27-ročnej Myslivečkovej, resp. 26-ročnému rodákovi z Bratislavy udelili za oba výkony celkom 136,64 bodov, čo je len o málo menej ako ich osobné maximum 137,22 z minuloročného Memoriálu Ondreja Nepelu. Zverenci talianskeho trénera Roberta Pelizzollu na prvom spoločnom vystúpení na veľkom podujatí nesklamali a za krátkych niekoľko mesiacov spoločného tréningu ukázali potenciál zabojovať o účasť na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

"Ako pár spolu fungujeme zhruba pol roka. Na niektoré veci treba viac času, aj na to, aby nás rozhodcovia spoznali. Dúfame, že na Európe sme sa čo najlepšie zapísali," zhodnotil Csölley a dodal: "Sme radi, že rotačnú zdvíhačku sme oproti krátkemu programu zlepšili. Ako pár sa neustále spoznávame, ale je výhodou, že obaja sme dostatočne skúsení a vieme, ako na takejto veľkej súťaži narábať so stresom. Myslím, že sme to zvládli v pohode a bol to taký príjemný šampionát."

"Obaja sme v podstate spokojní, hoci stále vieme, že sú tam prvky, na ktorých musíme ešte pracovať, napríklad na krokových sekvenciách. Neustále zdokonaľujeme choreografiu, aby sme čo najplynulejšie prepojili povinné prvky," povedala Myslivečková.

Oboch reprezentantov teraz čaká kratšie voľno, Lukáš ho strávi s rodinou v Bratislave, Lucie v Prahe. Potom opäť začnú naplno trénovať v Miláne pod vedením trénera Roberta Pelizzollu, pretože ich čaká ďalšia premiéra – marcové majstrovstvá sveta v Helsinkách. "Budeme sa snažiť, aby sme sa na majstrovstvách dostali čo najvyššie, určite urobíme všetko preto, aby sme získali miestenku na olympiádu," uzavrela Myslivečková, ktorá aj s partnerom v Ostrave ešte absolvuje záverečnú exhibíciu. "Potešilo nás to, budeme sa snažiť odmeniť divákom za ich podporu a ukážeme niečo zábavné a vtipné," uviedol Csölley.

Zaujímavosťou súťaže bol fakt, že technická a rozhodcovská komisia ISU po KP dodatočne penalizovala lídrov Cappelliniovú a Lanotteho, ktorí tak vo finále útočili z druhej pozície za Rusmi. Taliani napokon obhájili strieborné medaily z minuloročných ME v Bratislave. Zlatí Francúzi predviedli najlepšiu voľnú jazdu a z tretieho miesta z KP sa napokon prepracovali opäť na európsky trón. Zopakovali sa tak medailové stupne z Bratislavy.

Konečné výsledky:

tanečné páry: 1. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 189,67 bodov, 2. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 186,64, 3. Jekaterina Bobrovová, Dmitri Soloviov (Rus.) 186,56, 4. Isabella Tobiasová, Ilja Tkačenko (Izr.) 169,29, 5. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (Rus.) 166,93, 6. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 163,68, ... 16. Lucie MYSLIVEČKOVÁ, Lukáš CSÖLLEY (SR) 136,64