Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Slalomárska veteránka Kirchgasserová: Vlhová nás bude ešte hnevať

Rakúšanka Michaela Kirchgasserová, archívne foto Foto: TASR/AP

Popredná rakúska lyžiarka nedosiahla v slalome Svetového pohára vo švédskom Aare na pódium a štvrtá skončila aj vďaka nečakanému vystúpeniu slovenskej lyžiarky.

Aare 14. decembra (TASR) - Petra Vlhová to povedala na plné ústa - išla som na plný plyn! Hovorila to vo švédskom Aare po svojom prvom víťazstve v slalome Svetového pohára všade. A zaujala tým aj reportérov rakúskej tlačovej agentúry APA, ktorí sú "brúsili zuby" najmä na ich poprednú slalomárku Michaelu Kirchgasserovú. Tá však napokon nedosiahla na pódium a štvrtá skončila aj "vďaka" nečakanému vystúpeniu slovenskej lyžiarky.

Reportérov zaujímala stratégia mladučkej Slovenky. Najmä po tom, ako po 1. kole viedla a oči celej lyžiarskej verejnosti sa upierali na ňu - či tento tlak zvládne. "Trochu nervózna som bola, ale potom už tesne pred štartom som si povedala - chcem ísť naplno," povedala Vlhová a bol z toho druhý čas kola, v súčte prvé miesto.

Skúsená Kirchgasserová krútila hlavou: "Aare je dejisko premiérových víťaziek." Zároveň však obdivne konštatovala: "Napriek tomu všetka česť - Petra išla brutálne uvoľnene a to v oboch kolách. Už predtým na Európskom pohári bola dobrá. V Aare predviedla v prvom kole prekvapujúco vynikajúcu jazdu a v druhom si udržala nervy. Tá nás bude v tejto sezóne ešte hnevať."

Po tom, ako kariéry ukončili stálice Marlies Schildová a Kathrin Zettelová, slalomovú "dieru" v špičkovom družstve má zaplátať práve 30-ročná rutinérka, ktorú zdobia tri víťazstvá v pretekoch SP, dve slalomové ešte z roku 2012. Po vlaňajšej mizérii to v tejto sezóne ide s Kirchgasserovou nahor, najprv vypadla, v druhom slalome skončila šiesta, teraz štvrtá. Ale dve slovenské slalomárky (víťazka Vlhová a raz druhá Veronika Velez-Zuzulová) silne zatieňujú veľké družstvo. Najbližší slalom je 29. decembra v rakúskom Lienzi.