Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

VIDEO: Hirscher po incidente na trati: Buďte prosím opatrní

Rakúsky slalomár Marcel Hirscher po vypadnutí vo večernom obrovskom paralelnom slalome Svetového pohára v talianskom Alta Badia 21. decembra 2015. Foto: TASR/AP

Počas jeho jazdy v druhom kole asi meter za neho padol dron s kamerou a rozbil sa na márne kúsky.

Madonna di Campiglio 23. decembra (TASR) - Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher mal počas utorkového nočného slalomu Svetového pohára v talianskej Madonne di Campiglio veľké šťastie. Počas jeho jazdy v druhom kole asi meter za neho padol dron s kamerou a rozbil sa na márne kúsky.

Bezpilotné lietajúce zariadenie malo na sebe nainštalovanú kameru, ktorá televíznym divákom sprostredkovala detailné zábery z trate. "Niečo som zacítil. Človeka takáto vec úplne vytočí. Radšej ani nemyslím na to, čo sa mohlo stať. Chcel by som odkázať organizátorom a zodpovedným, že nech sú v budúcnosti prosím opatrní," citovala Rakúšanove slová agentúra DPA. Ostrejšie slová použil riaditeľ pretekov Markus Waldner. "Riadne svinstvo! Dron nad traťou nemal čo robiť. Viem, že sú povolené, bola to požiadavka televíznej spoločnosti, ale už viac nebudú," hneval sa Waldner. Hirscher neskôr zobral celý incident s humorom. Na sociálnu sieť Instagram umiestnil fotku s padajúcim dronom a napísal: "Hustá letecká doprava nad Talianskom."



Obhajca veľkého glóbusu potvrdil kvalitnú formu aj v Madonne. Zásluhou druhého miesta v slalome sa vrátil na čelo celkového poradia seriálu SP, ktoré po utorku vedie s 23-bodovým náskokom pred Nórom Akselom Lundom Svindalom.