Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Biatlonový šampionát v Česku odštartuje napriek počasiu podľa plánu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Usporiadatelia museli v pondelok pre zlé poveternostné podmienky zrušiť oba úvodné tréningy. K teplote nad 10 stupňov Celzia pribudol silný vietor, ktorý ohýbal konáre stromov.

Nové Mesto na Morave 6. februára (TASR) - Biatlonové MS v Novom Meste na Morave odštartujú tento týždeň podľa plánu. V pondelok síce silný vietor prekazil plánované tréningy, no organizátori sa spolu s Medzinárodnou biatlonovou úniou (IBU) po večernej porade rozhodli neodložiť začiatok šampionátu. Ten sa začne v stanovenom termíne 7. februára pretekmi miešaných štafiet.

Usporiadatelia museli v pondelok pre zlé poveternostné podmienky zrušiť oba úvodné tréningy. K teplote nad 10 stupňov Celzia pribudol silný vietor, ktorý ohýbal konáre stromov. V takých podmienkach nebolo bezpečné pustiť pretekárov na trať. "Musíme vedieť pretekať pri mínus 18 aj plus 10 stupňoch. Je možné, že bude sneh mäkký, ale budeme sa s tým musieť popasovať. Moje plány dnešný odklad nenarušil. Finálny tréning mám na programe až v utorok," uviedol český biatlonista Michal Krčmář pre portál sport.cz.