Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

BESTӒNDIGOVÁ: S Ilhanom to bola krásna jazda, teraz sa bavím s Mufuzou

Slovenská krasokorčuliarka Oľga Beständigová v štúdiu TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Slovenská krasokorčuliarka Oľga Beständigová bola pred pár dňami hosťom v štúdiu TABLET.TV, kde sme sa porozprávali o jej doterajšej kariére, dlhoročnom vzťahu s tureckým futbalistom i o Mufuze.

Bratislava 4. februára (Teraz.sk) – Životopis slovenskej krasokorčuliarky Oľgy Beständigovej obsahuje viacero mimoriadne zaujímavých kapitol. Azda najpútavejšia z nich je o dlhoročnom vzťahu s viacnásobným futbalovým reprezentantom Turecka Ilhanom Mansizom, ktorý sa po čase preniesol z ľadu i do súkromia. Sympatická športovkyňa prezradila o ňom viac v televíznom štúdiu TABLET.TV, no porozprávali sme sa s ňou aj o jej krasokorčuliarskych začiatkoch, nezabudnuteľných zážitkoch, MUFUZE - mužstve futbalových zázrakov, či plánoch do budúcna.

Útla Bratislavčanka patrí k najsvetlejším zjavom slovenského krasokorčuľovania za posledné roky. S bratom Jozefom reprezentovali Slovensko na ZOH 2002 v Salt Lake City, kde obsadili 17. priečku, no spoločne absolvovali aj sedem európskych a päť svetových šampionátov. Na ktoré z týchto vrcholových podujatí najradšej spomína? „Určite nikdy nezabudnem na majstrovstvá Európy v roku 1999, kde sme sa prvýkrát prebojovali do najlepšej desiatky, zajazdili sme čistú voľnú jazdu a Eurosport nás vyhlásil za Talent roka. Navyše, šampionát sa konal v Prahe, a tak tie naše emócie boli ešte viac umocnené. Niečo podobné som prežívala aj o dva roky neskôr na európskom šampionáte v Bratislave. Čo sa týka výkonu, dozaista najradšej spomínam na moje posledné ME, ktoré sme s bratom absolvovali v roku 2005 v Turíne. Tam sme zajazdili voľnú jazdu s najnáročnejšími prvkami naozaj tip-top, azda len s jednou chybičkou. A samozrejme, nemožno vynechať olympiádu v USA,“ rozhovorila sa Oľga Beständigová.

Pozrite si celú televíznu debatu s Oľgou Beständigovou:



Pred jednou z ďalších životných výziev stála Oľga v roku 2007, keď jej v tureckej verzii televíznej šou Hviezdy na ľade prisúdili Ilhana Mansiza. „Keď som zistila, že ide o futbalistu, prevrátila som očami, že čo len z toho bude. Avšak aj na moje prekvapenie z toho vzniklo veľmi krásne partnerstvo. Najskôr športové a potom aj súkromné. Spomínanú šou sme vyhrali a následne sme sa rozhodli, že v krasokorčuľovaní budeme pokračovať. Čo sa týka športovej nadanosti, musím pred Ilhanom zložiť klobúk, mal vynikajúce pohybové vlohy a veľmi rýchlo sa učil. Bola to pre nás oboch zábava,“ pokračovala 37-ročná sympaťáčka, ktorá sa počas šou so svojim tureckým priateľom natoľko zblížila, že začali spolu plánovať budúcnosť.

Mufuza ako druhá rodina


Lenže každá telenovela má svoj koniec a po ôsmich rokoch definitívne skončila aj tá slovensko-turecká s populárnymi športovcami v hlavných úlohách. „Keď sú dvaja ľudia niekoľko rokov prakticky dvadsaťštyri hodín denne spolu a spoločne sa venujú športu, ,stratia´ nejaký ten pohľad na toho druhého v súkromí a pre každého z nich to je nesmierne náročné. Čo však bolo skutočnou príčinou nášho rozchodu do éteru nepatrí, a preto to ani nebudem podrobnejšie rozoberať,“ vysvetlila s nadhľadom Beständigová, ktorá je so svojim bývalým partnerom ešte aj dnes v kontakte.



Definitívny rozchod ju, pochopiteľne, zasiahol, no po mnohých preplakaných nociach sa Oli, ako ju familiárne prezývajú, postavila opäť na nohy. Okrem rodiny a najbližších jej v tomto smere pomohla aj partia Mufuzy - mužstva futbalových zázrakov - skladajúca sa z hercov, moderátorov, spevákov, hudobníkov či súčasných i bývalých športovcov, ktorého je Beständigová od roku 2015 stabilným členom. „Priznám sa, že k futbalu som nikdy nemala blízko, dokonca ho ani v televízii nesledujem a ani ho nemám veľmi rada. Nie je to totiž šport, pri ktorom by som sa vedela nejako uvoľniť. Rada si však pozriem kvôli atmosfére futbal naživo. Ja a tento šport teda nie sme nejakí velikánski kamoši, no keď ide o exhibíciu, rada si ho zahrám. A keďže Mufuza je mužstvo futbalových zázrakov a ja futbal neovládam, som tam aj ja. Okrem toho má vo svojich radoch veľa vynikajúcich členov, no nerada by som vypichla len niektorých z nich. Mám ich rada všetkých, sú skoro ako moja druhá rodina,“ dodala Oľga Beständigová, ktorá nosí v tomto zoskupení prezývku Ňuňu Oil Mliečková.