Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Žilinská samospráva začala s jarnou údržbou verejných priestranstiev

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podľa Kataríny Gazdíkovej zo žilinskej radnice sa do 21. apríla postupne rozmiestňujú v jednotlivých mestských častiach veľkokapacitné kontajnery.

Žilina 10. marca (TASR) - Žilinská samospráva začala pre priaznivé počasie s jarnou údržbou verejných priestranstiev. Podľa primátora Žiliny Petra Fiabáneho sa štandardne začínala približne v druhej polovici marca.

"Vzhľadom na počasie sme dali prácam zelenú a už v týchto dňoch sa čistia trávnaté plochy, kontajnerové stojiská, odvodňovacie zariadenia, dopravné objekty a odstraňujú sa čierne skládky," priblížil Fiabáne.

Podľa Kataríny Gazdíkovej zo žilinskej radnice sa do 21. apríla postupne rozmiestňujú v jednotlivých mestských častiach veľkokapacitné kontajnery. "Obyvatelia do nich môžu vyhodiť napríklad starý nábytok. Lokality s dátumami umiestnenia sa pravidelne zverejňujú v aktualitách na webovej stránke mesta," dodala.

Samospráva kampaňou Čisté mesto vyzýva verejnosť k ochrane a starostlivosti o prostredie, v ktorom žijeme. "Do kampane pozývame každého, komu záleží na okolí a chce tak prispieť ku krajšiemu mestu. Ruku k dielu majú možnosť priložiť jednotlivci, školy, súkromné podniky či iné inštitúcie. Napríklad organizáciou zamestnaneckého čistenia ľubovoľnej mestskej lokality," doplnil Fiabáne s tým, že mesto poskytne vrecia na odpad, rukavice, prípadne veľkokapacitný kontajner.