Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Žilina zrekonštruovala park v mestskej časti Bánová za 80.000 eur

Primátor Žiliny Igor Choma Foto: TASR

Práce na rekonštrukcii parku na Jabloňovej ulici v mestskej časti Bánová trvali štyri mesiace.

Žilina 7. decembra (TASR) – Mesto Žilina odovzdalo v piatok (4.12.) do užívania zrekonštruovaný park na Jabloňovej ulici v mestskej časti Bánová. Rekonštrukcia si podľa primátora Žiliny Igora Chomu vyžiadala investíciu 80.000 eur.

Primátor doplnil, že 50.000 eur dostalo mesto od spoločnosti Kia Motors Slovakia prostredníctvom nadácie Pontis a zvyšok doložilo mesto. "Urobil sa kus práce, pretože sú vybudované úplne nové chodníky, založené nové trávniky. Museli sme vyrúbať niekoľko stromov, ale viac sme ich nasadili. Je nasadených 3000 kríkov, množstvo kvetov," povedal Choma.

Práce na rekonštrukcii podľa neho trvali štyri mesiace. "Park je určený pre všetky vekové generácie. Môžu prísť mamičky s deťmi, môžu sa sem prísť hrať deti, môžu prísť starší obyvatelia. Pretože je tu stolík na šach, sú tu zariadenia, na ktorých si môžu pocvičiť," dodal žilinský primátor.

"Keďže sa nám darí, snažíme sa časť úspechu preniesť aj do regiónu, v ktorom pôsobíme. Chceme, aby ho pocítili občania mesta Žilina aj celého Žilinského kraja, z ktorého pochádzajú naši zamestnanci. Čo sa týka rekonštrukcie a podpory obnovy parkov, za posledné obdobie boli minimálne tri. Či už to bol park Na studničkách, len prednedávnom sme so zástupcami mesta oznámili rekonštrukciu Parku Ľudovíta Štúra a dnes dávame verejnosti do užívania park v Bánovej," povedal hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.