Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Otvorené sú už aj vonkajšie bazény žilinskej plavárne

Mestská plaváreň v Žiline. Foto: TASR/Pavol Ďurčo


Žilina 6. júna (TASR) – Dnešným sprístupnením otvoreného plaveckého bazéna sa naplno začala letná sezóna vo vonkajších priestoroch žilinskej Mestskej krytej plavárne. V bezprostrednej blízkosti centra mesta začala slúžiť svojmu účelu už pred viac ako polstoročím.

Primátor Igor Choma zaželal všetkým návštevníkom žilinskej mestskej plavárne letnú pohodu plnú slnka a zážitkov. „Pritom netreba ani na chvíľu pozabudnúť, že voda dokáže byť aj zradná. Základom bezpečnosti je nepreceňovanie vlastných síl a rešpektovanie pokynov plavčíkov,“ prízvukoval žilinský primátor.

Letná sezóna mestskej plavárne metropoly severozápadného Slovenska sa začala zásluhou priaznivého počasia podľa plánu. „Záujemcovia môžu od rána do večera využiť okrem spomínaného plaveckého bazéna aj bazén s toboganom pre neplavcov a detský bazén," spresnil hovorca mesta Pavol Čorba.

Pozoruhodnosťou Mestskej krytej plavárne v Žiline je, že v roku 1959 práve tam začali budovať úplne prvý krytý 50-metrový olympijský bazén na celom československom území. Do prevádzky ho uviedli v polovici júla 1963. Od roku 1991 do roku 1996 podstúpil objekt plavárne komplexnú rekonštrukciu.