Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Požiar humna v obci Hybe: Škodu odhadli na 25.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Požiar ohlásili v utorok (27. 2.) krátko pred 21.30 h. Na miesto udalosti vyslali 11 hasičov zo staníc v Liptovskom Mikuláši a v Liptovskom Hrádku.

Hybe 28. februára (TASR) - Výšku škody po nočnom požiari humna na dvore rodinného domu v obci Hybe (okres Liptovský Mikuláš) odhadli na 25.000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. TASR o tom v stredu informovala žilinská krajská hovorkyňa hasičov Mária Pohanková Zahatlanová.

Požiar ohlásili v utorok (27. 2.) krátko pred 21.30 h. Na miesto udalosti vyslali 11 hasičov zo staníc v Liptovskom Mikuláši a v Liptovskom Hrádku. "Po príchode na miesto bolo zistené, že ide o požiar humna v treťom štádiu horenia na dvore rodinného domu. Hasiči pomocou viacerých prúdov hasili ohnisko požiaru a ochladzovali okolité objekty. Po rozobratí konštrukcií miesto požiaru skontrolovali termokamerou," priblížila hovorkyňa.

Na miesto privolali zisťovateľa príčin vzniku požiarov. Uchránené hodnoty odhadli na približne 40.000 eur. Podľa hovorkyne k zraneniu osôb nedošlo.

Pri zásahu asistovali aj dobrovoľní hasiči z obcí Hybe a Východná.