Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

V nemocnici v Žiline otvorili novú ambulanciu pre detských pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ambulancia je podľa hovorkyne nemocnice prístrojovo vybavená tak, aby poskytovala komplexné vyšetrenie pacientov vrátane endoskopického vyšetrenia "kamerou".

Žilina 22. februára (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline otvorili na oddelení otorinolaryngológie novú ambulanciu pre detských pacientov. Podľa hovorkyne nemocnice Zuzany Fialovej zabezpečuje prístrojové vybavenie komplexné vyšetrenie detí s ušnými, nosovými i krčnými ochoreniami.

Doplnila, že moderne vybavené priestory slúžia širokej verejnosti a hospitalizovaným pediatrickým pacientom na konziliárne vyšetrenia či ošetrovanie po operačných zákrokoch. "Ambulanciu sme sa snažili vybaviť tak, aby sa deti cítili príjemne a aby nedochádzalo k miešaniu s dospelými pacientmi. V poslednom období evidujeme zvýšený dopyt a výrazný nárast vyšetrení detí v tomto odbore. Chceme preto zabezpečiť dostupnosť vyšetrení," uviedla primárka oddelenia otorinolaryngológie FNsP Žilina Gabriela Bugová.

Ambulancia je podľa hovorkyne nemocnice prístrojovo vybavená tak, aby poskytovala komplexné vyšetrenie pacientov vrátane endoskopického vyšetrenia "kamerou". "Odborníci najčastejšie vykonávajú vyšetrenia pre časté zápaly horných dýchacích orgánov, zápaly uší, zhoršený sluch, chrápanie, kašeľ, ale aj vyšetrenie mimopažerákového refluxu," dodala.