Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

Vianočné trhy v Žiline ponúknu primátorský punč aj umelé klzisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Jedenásť stánkov s občerstvením bolo v októbri vybraných na základe elektronickej aukcie. Zúčastnilo sa na nej 21 záujemcov a mestu Žilina sa podarilo získať za prenájom 152.918 eur.

Žilina 27. novembra (TASR) - Vianočné trhy sa na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku v Žiline začnú 1. decembra a potrvajú do 23. decembra 2016. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Pre návštevníkov budú podľa neho pripravené stánky s občerstvením a s tradičnou vianočnou tematikou. „Predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 2. januára 2017. Pripravené je aj umelé klzisko. Jedenásť stánkov s občerstvením bolo v októbri vybraných na základe elektronickej aukcie. Zúčastnilo sa na nej 21 záujemcov a mestu Žilina sa podarilo získať za prenájom 152.918 eur,“ uviedol Čorba.

Doplnil, že ani tento rok nebude chýbať charitatívna akcia Primátorský punč. „Cena punču bude dobrovoľná a výťažok venovaný našim deťom a seniorom. Punč sa bude podávať od 19. do 22. decembra na Mariánskom námestí. Predávať ho bude primátor mesta a predstavitelia Mestského úradu v Žiline,“ dodal hovorca.

„Srdečne pozývam všetkých, ktorí budú mať cestu na Mariánske námestie, aby sa zastavili na Vianočných trhoch a u mňa na Primátorskom punči. Stánok, v ktorom budem podávať tento typický vianočný nápoj, nájdete v ohradenom areáli Vianočných trhov priamo v srdci nášho mesta. Poteší ma, že sa spoločne porozprávame,“ pozval žilinský primátor Igor Choma.