Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

V Žilinskom kraji vynovujú povrchy viacerých úsekov ciest

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Nový povrch už má 500-metrový úsek frekventovanej cesty medzi Párnicou a Zázrivou na dolnej Orave.

Žilina 22. júla (TASR) – Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) realizuje v týchto dňoch prostredníctvom špecializovanej stavebnej spoločnosti obnovu povrchov vozoviek na viacerých úsekoch ciest všetkých regiónov severozápadného Slovenska s nákladmi viac ako 110.000 eur.

Predseda ŽSK Juraj Blanár v tejto súvislosti zdôraznil, že spomínaná investícia je v prvom rade príspevkom na zlepšenie dopravnej situácie. „Bezpečnosť prejazdu viacerými úsekmi zvýši celkovo takmer 2,5 kilometra úplne nového oveľa bezpečnejšieho a kvalitnejšieho povrchu, dvojvrstvového mikrokoberca,“ vysvetlil.

„Verím, že v tomto pozitívnom trende obnovy našich ciest budeme postupne pokračovať aj na ďalších úsekoch,“ konštatoval Blanár s tým, že dôkladná oprava povrchov ciest modernou metódou bude zárukou nielen väčšej bezpečnosti a pohodlia pre motoristickú verejnosť, ale aj oveľa dlhšej životnosti vozoviek.

Nový povrch už má 500-metrový úsek frekventovanej cesty medzi Párnicou a Zázrivou na dolnej Orave. Viac ako 200 m vozovky opravia pri Hričovskej priehrade, takmer pol kilometra medzi Ružomberkom a Likavkou, v kysuckej Starej Bystrici. Takmer 800 m nového mikrokoberca pribudne aj v Turčianskom Ďure.