Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Liptovskom Mikuláši sa môže platiť za parkovanie aj cez aplikáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem platby bude mobilná aplikácia poskytovať aj ďalšie funkcie.

Liptovský Mikuláš 27. februára (TASR) - Od marca začne mesto Liptovský Mikuláš prevádzkovať na svojich platených parkoviskách smart systém. Poplatok za parkovanie tak bude možné uhradiť prostredníctvom mobilnej aplikácie. Systém sa týka mestských platených parkovísk pri Čiernom orlovi, Katolíckom dome a na železničnej stanici. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Okrem platby bude mobilná aplikácia poskytovať aj ďalšie funkcie. „Vyhľadáte si cez ňu napríklad parkovisko okolo bodu záujmu a získate prehľad parkovísk v meste, všetko na mapových podkladoch,“ priblížila hovorkyňa s tým, že aplikácia poslúži aj ako navigácia na cieľové parkovisko, oznámi, že končí platnosť parkovacieho lístka, či ponúkne možnosť predĺženia parkovacej doby. Cena parkovného sa podľa hovorkyne nezmení a naďalej bude možné platiť aj klasickou formou.

Zmluvu s prevádzkovateľom uzavrelo mesto zatiaľ na jeden rok. „Skúšobná prevádzka sa uskutoční počas marca,“ informoval Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Mobilná aplikácia funguje pre smartfóny s operačným systémom android, ako aj pre iPhone s operačným systémom IOS. Aplikácia má názov ParkDots a je možné si ju bezplatne stiahnuť z internetu.