Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Traja mladíci napadli v Liptovskom Mikuláši 47-ročného muža

Ilustračné foto Foto: TASR

Napadnutý muž zranenia neutrpel a odcudzením vecí mu bola spôsobená škoda najmenej 240 eur.

Liptovský Mikuláš 13. októbra (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil 15-ročného chlapca, 18-ročného Dávida a 20-ročného Jozefa, obaja z Liptovského Mikuláša, zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva, TASR informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Tí podľa polície napadli a okradli 47-ročného muža.

"Obvinení muži v stredu 7. októbra okolo jednej hodiny v noci na sídlisku v Liptovskom Mikuláši, po predchádzajúcej vzájomnej dohode, fyzicky napadli 47-ročného muža, ktorého stiahli na zem. Držali ho a z vrecka nohavíc mu zobrali peňaženku, v ktorej boli rôzne doklady aj finančná hotovosť. Obvinení následne muža pustili a z miesta činu ušli," priblížil Moravčík.

Napadnutý muž zranenia neutrpel a odcudzením vecí mu bola spôsobená škoda najmenej 240 eur. "Vyšetrovateľ Policajného zboru na obvinených mužov spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinení muži sú stíhaní väzobne," dodal hovorca.

Dospelým obvineným mužom hrozí podľa jeho slov v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov, mladistvému obvinenému polovičný trest.