Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V Liptovskom Jáne otvorili v poradí druhú triedu pre autistické deti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Diana Semanová

Počet detí, ktoré sú postihnuté autizmom, narastá. Otvorenie tejto triedy má nepochybne svoje opodstatnenie, uviedol štátny tajomník ministerstva vnútra Rudolf Urbanovič.

Liptovský Ján 15. októbra (TASR) - V priestoroch Špeciálnej základnej školy s materskou školou internátnou v Liptovskom Jáne odovzdali koncom minulého týždňa do užívania ďalšiu triedu pre autistické deti. Informovalo tom ministerstvo vnútra na oficiálnej webovej stránke.

"Počet detí, ktoré sú postihnuté autizmom, narastá. Otvorenie tejto triedy má nepochybne svoje opodstatnenie. Týmto krokom uspokojujeme aj potreby rodičov, ktorí majú svoje deti umiestnené v tomto zariadení," uviedol štátny tajomník ministerstva vnútra Rudolf Urbanovič.

V krátkom čase ide o otvorenie druhej triedy pre deti s autizmom v tejto škole. Prvú odovzdali do užívania na začiatku marca uplynulého roka. Zriaďovateľom školy je prostredníctvom Okresného úradu v Žiline ministerstvo vnútra.

"Celkové finančné náklady 13.000 eur nezodpovedajú prínosu, ktorý zriadenie triedy poskytne. Pre deti ide o veľkú pomoc. Budú mať svoj priestor a svoj režim, odbúrajú sa rušivé momenty, ktoré bránia ich rozvoju," povedal Vladimír Klement, riaditeľ Špeciálnej základnej školy s materskou školou internátnou v Liptovskom Jáne, ktorá má aktuálne 70 žiakov z celého Slovenska.