Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku má novú centrálnu čakáreň

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/Denisa Horváthová

"Toto je jednoznačne najvyužívanejší priestor našej nemocnice a podmienky tu boli naozaj nevyhovujúce," uviedol pre TASR riaditeľ ÚVN Jozef Ježík.

Ružomberok 3. júna (TASR) – V Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku uviedli dnes oficiálne do prevádzky zrekonštruovanú centrálnu čakáreň pred ambulanciami v chirurgickom pavilóne. Hlavnou súčasťou investície v hodnote 45.000 eur bola modernizácia vzduchotechniky a osvetlenia či vymaľovanie stien.

"Toto je jednoznačne najvyužívanejší priestor našej nemocnice a podmienky tu boli naozaj nevyhovujúce," uviedol pre TASR riaditeľ ÚVN Jozef Ježík s tým, že tamojšie ortopedické, traumatologické a chirurgické ambulancie sú špičkovými pracoviskami, ktoré dennodenne navštívia stovky pacientov z celého Slovenska.

Neustálu preplnenosť centrálnej čakárne sa podľa neho snažia riešiť objednávaním pacientov na konkrétne termíny. "V chirurgických odboroch sa však veľmi ťažko určuje presné trvanie výkonov. Riešením by bolo rozšírenie počtu týchto ambulancií, ale to si žiada oveľa väčší objem financií," vysvetlil riaditeľ ÚVN.

Podstatnú časť finančných prostriedkov na tento účel poskytli v rámci pravidelnej ročnej pomoci v sume 50.000 eur ružomberské papierne. "Máme veľkú radosť, že sme mohli prispieť na ďalší veľmi užitočný projekt v tejto nemocnici, lebo v zdravotníctve je stále čo zlepšovať," dodal prezident Mondi SCP Roman Senecký.