Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Liptovský Mikuláš: Milovníci bojových športov sa majú na čo tešiť

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Na druhom ročníku divácky atraktívneho podujatia Diamonds Fight Night v športovej hale Liptov aréna sa v sobotu predstavia zápasníci zo Slovenska, Poľska, Česka, Srbska, Bosny a Hercegoviny.

Liptovský Mikuláš 8. decembra (TASR) - Športová hala Liptov aréna pri Liptovskom Mikuláši bude v sobotu 12. decembra dejiskom ostrých zápasov podľa pravidiel K1, kickboxu, boxu, MMA, thajského boxu aj ženského súboja v podaní Lenky Pilarčíkovej a Lenky Trnkovej. Druhý ročník divácky atraktívneho podujatia Diamonds Fight Night ukáže medzinárodnú konfrontáciu zápasníkov zo Slovenska, Poľska, Česka, Srbska, Bosny a Hercegoviny.

Svoju športovú formu si zápasníci overia v 13 zápasoch. "K1 je najtvrdšia disciplína kickboxu, kde sa predvedie naša ženská bojovnosť a nasadenie. Po dvoch rokoch sa predstavím pred domácim publikom, uvidím, aké rady trénera zaberú na moju súperku," komentovala svoju taktiku Lenka Pilarčíková, ktorá sa v zápase K1 predvedie bez chráničov a bez helmy. "Diváci by pri tejto disciplíne najradšej videli K.O., no v mojom 52-kilogramovom prípade to skôr bude o presných zásahoch a bodoch. Nechcem sklamať publikum, na domácej pôde predvediem to najlepšie, čo viem," dodala s úsmevom.

Hlavným bodom večera budú zápasy o medzinárodného majstra SR federácie WKF v thajskom boxe medzi Vladimírom Sklouzom a Poliakom Czezary Zugajom. Na to, ktorý zo športovcov zdvihne nad hlavu víťazný opasok sa príde pozrieť aj verejnosti známy boxer Tomi Kid Kovács. Bojové umenie predvedú slovenskí zápasníci Miroslav Pittner, Martin Oršuliak, Denis Kováč, Michal Mokrý, Martin Šimko, Michal Plesník, Patrik Glézl, Samuel Hadzima, Lukáš Madlinec, Milan Páleš, Tomáš Šenkýr, Michal Baláž, Martin Pacas a Tomáš Možný. Vo svojom rozlúčkovom zápase sa divákom v Liptov Aréne predstaví 21-násobný majster SR v kickboxe, trojnásobný majster sveta a sedemnásobný víťaz Svetového pohára v kickboxe Marián Kulizák.