Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Leteckí záchranári opäť v akcii. Pomáhali dvom lyžiarom

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Najskôr letela posádka na Martinské hole, kde si 40-ročný lyžiar poranil rameno. Druhá posádka pomáhala v Mengusovskej doline, kde sa nachádzala zranená skialpinistka.

Žilina/Poprad 11. marca (TASR) - Leteckí záchranári boli dnes privolaní k dvom zraneným lyžiarom. TASR o tom informovala hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Najskôr letela posádka záchranárov zo Žiliny na Martinské hole, kde si 40-ročný lyžiar poranil rameno. Privolaní horskí záchranári mu na mieste poskytli primárne ošetrenie a skútrom ho priviezli k vrtuľníku. "Lekár mu doplnil ďalšiu potrebnú medikáciu a po preložení na palubu bol pacient so suspektnou zlomeninou ramena letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice v Martine," priblížila hovorkyňa.

Druhá posádka z Popradu bola požiadaná o spoluprácu pri záchrannej akcii v Mengusovskej doline, kde sa nachádzala zranená skialpinistka. "Po prílete k Žabím plesám sa poveternostné podmienky natoľko zhoršili, že posádka nemohla letieť ďalej a musela sa vrátiť späť na svoju základňu," uviedla Hopjaková s tým, že zranenej žene sa vydali na pomoc horskí záchranári.





mzd pop