Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Žilinský kraj

Polícia hľadá muža, ktorý vykradol byty na žilinskom sídlisku Solinky

Na snímke identikit neznámeho muža, po ktorom pátrajú žilinskí policajti od 18. decembra 2017. Foto: TASR/KR PZ Žilina

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Žiline začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody a prečinom poškodzovania cudzej veci

Žilina 20. decembra (TASR) – Žilinskí policajti pátrajú po neznámom mužovi, ktorý sa v pondelok (18.12.) vlámal do dvoch bytov na sídlisku Solinky v Žiline. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Žiline podľa neho začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody a prečinom poškodzovania cudzej veci. "Doposiaľ neznámy páchateľ sa na sídlisku Solinky vlámal do dvoch bytov a odcudzil finančnú hotovosť, šperky zo žltého kovu, alkoholické nápoje aj mäso. Uvedeným konaním vznikla celková predbežná škoda 2320 eur. Páchateľovi v prípade jeho zistenia a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," uviedol Moravčík.

Upozornil, že v súvislosti s touto udalosťou bol vypracovaný identikit neznámej osoby. "Polícia z uvedeného dôvodu žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení neznámej osoby vyobrazenej na identikite. Jej svedectvo je dôležité a môže prispieť k objasneniu skutku. Zároveň žiadame občanov, aby akékoľvek informácie k totožnosti neznámej osoby oznámili na najbližší útvar PZ alebo na bezplatnú telefónnu linku 158," dodal krajský policajný hovorca.