Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Stratené dievčatká našiel pri rieke pátrací pes

Anita a Sabína Kováčikové Foto: TASR - KR PZ Žilina

Dievčatá našli v lesnom poraste v blízkosti futbalového ihriska smerom na obec Olešná. Polícia vyslovuje vďaku všetkým, ktorí sa do pátrania zapojili, uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Staškov 29. októbra (Teraz.sk) – Pátranie po dievčatkách, ktoré záchranári hľadali od včerajšieho večera, sa skončilo. Konečne sa ich podarilo nájsť vo štvrtok dopoludnia. Živé.

„Psa záchranári a policajti nasadili po stope posledného výskytu nezvestných dievčat. Policajti následne prepátrali okolie označené psom. Dievčatá našli v lesnom poraste v blízkosti futbalového ihriska smerom na obec Olešná. Obidve dievčatá sú živé a komunikujú. Na miesto je privolaný lekár. Polícia vyslovuje vďaku všetkým, ktorí sa do pátrania zapojili,“ uviedla pre TASR krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa portálu pluska .sk ich našiel najlepší pátrací pes na Slovensku Cassino pri rieke za futbalovým areálom v Staškove.

"Do pátrania sa zapojili ďalšie posily z radov policajtov, záchranári so psami špecializovanými na vyhľadávanie ľudí, jazdná polícia, vrtuľník Letky MV SR a dobrovoľníci," konštatovala Balogová.

Do pátrania boli zapojené ďalšie posily z radov policajtov, záchranári so psami špecializovanými na vyhľadávanie ľudí, jazdná polícia, vrtuľník Letky MV SR a dobrovoľníci.

Od večera a celú noc policajti, záchranári, hasiči, psovodi, dobrovoľníci pátrali po dvoch nezvestných školáčkach z obce Staškov, okres Čadca, ktoré sa v stredu 29. 10.2014 popoludní nevrátili domov zo školy. Dievčatá išli domov autobusovom, o 13.50 hod. vystúpili na autobusovej zastávke v obci Staškov, časť Bahana. Naposledy boli videné asi o 15.15 hodine pred Obecným úradom v obci Staškov obyvateľkou obce.

Policajti, záchranári so psami, dobrovoľníci od večera do rána prepátrali rozsiahle okolie obce Staškov, vykonávali sa previerky autobusových, železničných staníc, zdravotníckych zariadení, pohostinstiev, klubov a barov, vodičov taxislužby v okrese Čadca. Do pátrania sa cestou starostu obce zapojili zhruba dve stovky občanov obce a dobrovoľníci z okolitých obcí. Polícia vyhlásila celoštátne pátranie po nezvestných dievčatách. Preverovali sa rôzne oznámenia občanov. Všetky vykonané opatrenia zatiaľ nepriniesli výsledok.

Sabína Kováčiková
Foto: TASR - KR PZ v Žiline


Anita Kováčiková
Foto: TASR - KR PZ v Žiline