Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

Policajti zadržali dvojicu, ktorá okrádala seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Po dvojici polícia pátrala dlhší čas a ako vyšlo najavo, mala obdobným konaním okradnúť najmenej ďalšie štyri osoby na východnom Slovensku, dodala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Žilina 21. novembra (TASR) – Žilinskí policajti zadržali v uplynulých dňoch 64-ročného muža a 28-ročnú ženu z Fiľakova, podozrivých z okrádania seniorov po celom Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Doplnila, že dvojica sa mala ešte v roku 2016 v lete priviezť do obce v okrese Žilina. "Mladá žena mala vstúpiť do dvora rodinného domu a osloviť 86-ročnú dôchodkyňu. Predstavila sa ako lekárka zo Sociálnej poisťovne, pričom s odôvodnením vrátenia peňazí z poisťovne požadovala od dôchodkyne vydanie peňazí z preplatku. Spoločne mali vojsť do domu, kde mladá žena mala rozhovorom a presúvaním sa po rôznych miestnostiach v dome odpútať pozornosť dôchodkyne. To mal využiť jej komplic a zo spálne odcudziť obálku s finančnou hotovosťou okolo 1000 eur," uviedla Balogová.

"Po dvojici polícia pátrala dlhší čas a ako vyšlo najavo, mala obdobným konaním okradnúť najmenej ďalšie štyri osoby na východnom Slovensku v okresoch Humenné, Poprad, Stará Ľubovňa, Bardejov a jednu osobu v Bánovciach nad Bebravou," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ KR PZ v Žiline obvinil 64-ročného muža a 28-ročnú ženu zo zločinu krádeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva a bol spracovaný návrh na vzatie obvinených do väzby, uzavrela Balogová.