Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Mesto Martin privíta šieste OC KOCKA

Foto:

Moderný koncept OC KOCKA sa nachádza v mestách Senec, Zvolen, Turčianske Teplice, Veľký Krtíš a v Modre.

Lučenec/Martin 9. apríla 2015 (OTS) - V poradí šieste obchodné centrum KOCKA otvára slovenská investičná skupina M-MARKET v meste Martin. Celkové náklady na kompletnú rekonštrukciu sa vyšplhali na 1,3 milióna EUR. M-MARKET pokračuje v avizovanom rozširovaní siete lokálnych nákupných centier i v tomto roku.

Na ulici Milana Rastislava Štefánika v týchto dňoch otvára už šieste centrum s názvom KOCKA. Dve podlažia so suterénom celkovo vytvárajú 2940 m2 úžitkovej plochy. Na prízemí zákazníkov privíta prevádzka potravín CBA na ploche 300 m2 a deväť ďalších prevádzok. Tie sú prístupné buď priamo z exteriéru alebo zo spoločnej vstupnej haly s preskleným schodiskom a výťahom.

Bez popisu
Foto:


„Rekonštrukcia existujúceho objektu zabezpečí využívanie stavby a obchodov v ďaleko vyššom štandarde, než boli zákazníci pôvodného objektu za posledné roky zvyknutí. Spolu so slovenskými dizajnérmi, architektmi a dodávateľmi sme pôvodný členitý tvar objektu zachovali s tým, že fasáda nesie charakteristické prvky dizajnu OC KOCKA. Pripravili sme sa aj na letné počasie tým, že objekt je plne klimatizovaný a vybavený vzduchotechnikou s cieľom zabezpečiť príjemné prostredie pre všetkých návštevníkov. Prioritou je pre nás komfort, ďalej služby a spoločenská funkcionalita centra. Teší nás, že môžeme prispieť k vyššej atraktivite tejto rušnej časti mesta, ktorá je historicky blízko k zákazníkom a navyše stojí na križovatke ulíc s menami dvoch významných slovenských dejateľov,“ uvádza predseda predstavenstva a prezident spoločnosti M-MARKET, a.s. Marián Šufliarsky.

V tesnej blízkosti OC KOCKA sa nachádza parkovisko pre návštevníkov s celkovou kapacitou 35 parkovacích miest. Okolie nákupného centra už na jar postupne skrášlia sadové úpravy. Moderný koncept OC KOCKA sa nachádza v mestách Senec, Zvolen, Turčianske Teplice, Veľký Krtíš a v Modre. V súčasnosti pripravuje M-MARKET projektovú dokumentáciu k ďalším trom nákupným centrám v Rožňave, Starej Ľubovni a vo Vrútkach. Stratégiou spoločnosti je vybudovať sieť minimálne dvanástich centier.


KOCKA Martin v kocke:

Zahájenie stavebných prác: koniec júna 2014

Ukončenie stavebných prác: začiatok februára 2015

Otvorenie: apríl 2015

Investičné náklady: 1,3 milióna EUR

Počet podlaží: 3

Úžitková plocha: 2940 m2

Počet parkovacích miest: 35

Počet prevádzok: 10 (zatiaľ) prízemie

Nájomníci: potraviny, lekáreň, drogéria, nábytok, kaviareň, vinotéka, outlet, kožená
galantéria, stávkové kancelárie