Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Obnova športovej haly v Liptovskom Hrádku pokračuje

Úplná rekonštrukcia a modernizácia Mestskej športovej haly v Liptovskom Hrádku sa blíži ku koncu. Verejnosti ju sprístupnia najneskôr v apríli. Stavebné práce sa začali v lete minulého roka a celkové náklady predstavujú 480.000 eur, z ktorých 100.000 eur dal Úrad vlády SR. Na snímke je Mestská športová hala v Liptovskom Hrádku, v ktorej prebiehajú posledné úpravy pred jej sprístupnením verejnosti 14. januára 2018. Foto: TASR/Miroslava Siváková

Ide o druhú etapu modernizácie športovej haly, ktorá bola postavená ešte v osemdesiatych rokoch uplynulého storočia.

Liptovský Hrádok 14. augusta (TASR) – Rozsiahle rekonštrukčné práce na Mestskej športovej hale v Liptovskom Hrádku, ktoré sa začali v uplynulom roku, boli síce ukončené, no vo vnútorných priestoroch pokračuje čulý stavebný ruch aj počas prázdnin. Dôvodom je renovácia šatní a sociálnych zariadení.

"Ide o druhú etapu modernizácie športovej haly, ktorá bola postavená ešte v osemdesiatych rokoch uplynulého storočia. Nechceli sme zrekonštruovať len samotnú halu a šatne, pod ktoré sa už podpísal zub času, nechať bez opravy. Verejnosť síce halu nemôže využívať dlhšie obdobie, ale verím, že naša snaha o komplexnú modernizáciu bude pochopená. Myslím, že budeme mať v meste športovisko na veľmi dobrej úrovni," ozrejmil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Pôvodne sa uvažovalo s otvorením športovej haly pre verejnosť k 30. júnu tohto roka. Podľa vedenia mesta by však nebolo dobré, keby sa v jednej časti haly športovalo a v druhej pracovali stavebné čaty. Športovci by nemali k dispozícii potrebný komfort, ohrozená by mohla byť aj ich bezpečnosť.

Mesto Liptovský Hrádok pri tejto investičnej akcii počíta s nákladmi vo výške približne 225.000 eur, ktoré dodávateľskej firme uhradí z vlastného rozpočtu.

"Projekt rieši aj výmenu všetkých vnútorných rozvodov - umelé osvetlenie, vnútorné silnoprúdové rozvody, vnútornú ochranu pred bleskom, splaškovú kanalizáciu, vnútorný vodovod a vykurovanie. Vybúrané sú priečky, dispozičné riešenie objektu bude iné, ako tomu bolo doteraz. Nový skelet zabezpečí podstatné zlepšenie tepelno–izolačných vlastností," pripomenul primátor. Podľa jeho slov pokračujú práce v dobrom tempe, očakáva, že hotové by mohli byť do konca septembra tohto roka.

Celkovou rekonštrukciou prejde aj hygienické zázemie v prístavbe športovej haly. Pribudne toaleta pre imobilných a nové toalety pre divákov, ktoré budú vyhotovené zo sanitárnych priečok. "Všetky pôvodné sanitárne prvky budú vymenené za nové. V západnej časti objektu sa vybuduje relaxačno-oddychová zóna pre potreby športovcov, v rámci ktorej sa umiestnia dve sauny a ďalšie potrebné vybavenie," doplnila vedúca odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.

Informáciu zverejnilo mesto na svojej oficiálnej webovej stránke.