Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Zo skeletu nevystavanej nemocnice v Námestove bude asi parkovací dom

Erb mesta Námestovo Foto: Heraldický register

Mesto by malo nedokončenú budovu už čoskoro nadobudnúť za symbolické jedno euro od Žilinského samosprávneho kraja.

Námestovo 23. februára (TASR) – Vedenie námestovskej radnice zvažuje definitívnu podobu využitia hrubej stavby nezrealizovaného projektu nemocnice na vybudovanie parkovacieho domu.

„Samozrejme, nie je nám ľahostajný ďalší osud tohto veľkého objektu. Chceme mu dať zmysluplné využitie,“ uviedol pre TASR primátor Ján Kadera s tým, že každá chátrajúca stavba predstavuje nebezpečenstvo pre svoje okolie a nezastrešenie skeletu zvyšuje pravdepodobnosť korózie oceľových výstuží.

Zároveň pripomenul, že poslanci zastupiteľstva vyššieho územného celku už schválili predaj spomínanej nehnuteľnosti mestu. „Chýba iba jediné, podpísať príslušnú zmluvu, no treba ešte vyriešiť zopár nezrovnalostí v súvislosti s pozemkami, bez ktorých by celá naša snaha nemala význam,“ spresnil Kadera.

„Musíme tento objekt nejakým spôsobom dostavať, lebo si vôbec neviem predstaviť, že by sme ho museli asanovať. Najreálnejšie sa nám javí premeniť ho na parkovacie miesta. V tesnom susedstve Oravskej polikliniky sa určite veľmi zídu. Navyše, v tejto lokalite sa uvažuje o výstavbe bytov,“ dodal primátor Námestova.