Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Najbližšie nedele spestria na brehoch Liptovskej Mary vianočné trhy

Na ilustračnej snímke zamŕzajúca Liptovská Mara. Foto: TASR - Andrej Galica

Už 9. decembra sa na móle v Bobrovníku rozsvieti vianočný stromček, pripravený je aj bohatý sprievodný program pre všetky vekové kategórie.

Bobrovník 4. decembra (TASR) – Najbližšie tri adventné nedele na brehoch Liptovskej Mary budú patriť vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle v Bobrovníku rozsvieti vianočný stromček, pripravený je aj bohatý sprievodný program pre všetky vekové kategórie. TASR informovala manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

„Tento rok organizujeme v poradí druhý ročník vianočných trhov na Liptovskej Mare. Prvá adventná nedeľa bude spojená aj s rozsvietením vianočného stromčeka a možno príde za deťmi aj Mikuláš. Minulý rok sme trhy robili iba jeden deň. Tento rok sme sa rozhodli, že si navzájom spríjemníme až tri adventné nedele, a to konkrétne 9., 16. a 23. decembra," povedala manažérka marketingu strediska Marina Liptov Katarína Janošková.

Na móle v Bobrovníku budú od nedele postavené stánky, v ktorých budú predávať ručne vyrábané výrobky. V rámci sprievodného programu vystúpia na pódiu deti zo základnej školy z Kvačian a predstaví sa aj detský folklórny súbor Belanček z Ružomberka. Pre najmenších je pripravený workshop v zdobení medovníkov.

Vianočný stromček v Ružomberku rozsvietia na akcii Mikuláš v meste v stredu 5. decembra. V rovnakom dni pozýva do svojich priestorov na podujatie Vianočné zvyky a tradície aj Liptovské múzeum v Ružomberku. Jarmočný predaj s nádychom Vianoc spojený s kultúrnym programom a zábavou čaká aj návštevníkov v Liptovskom Mikuláši. „Od 6. do 8. decembra na tunajšom námestí počas tradičného Mikulášskeho jarmoku vystúpia okrem iných aj Iné Kafe, Katka Koščová či Slovak tango. V sobotu 8. decembra budú vianočné trhy aj v Liptovskom Hrádku, v najmenšom liptovskom meste," uzavrela riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Viac informácií o ponuke nielen vianočne ladených podujatí na Liptove nájdu záujemcovia na webstránke regiónu www.visitliptov.sk.