Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Na výstave Zväzu slovenských fotografov sa predstaví 112 autorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Víťazom témy čiernobiela krajina sa stal Martin Sprušanský z Partizánskej Ľupče.

Ružomberok 12. júla (TASR) – Medzinárodná odborná porota 44. ročníka súťažnej výstavy členov Zväzu slovenských fotografov (ZSF) posudzovala celkovo 629 fotografií od 112 autorov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Ukrajiny. Na výstavu, ktorú otvoria v sobotu 3. augusta 2019 o 10.00 h v Galérii umenia Liptovského múzea v Ružomberku, vybrala 230 fotografií od 112 autorov. TASR o tom informoval tajomník poroty Vladimír Melek.

Vo voľnej téme vybrala porota 196 fotografií a v téme čiernobiela krajina 34 fotografií. Víťazom voľnej témy sa stal Ján Zahornacký z Kroměříža v Českej republike (ČR), druhý bol Peter Královenský z Ružomberka a tretí František Trusa z Prešova. Ďalšie ceny a čestné uznania vo voľnej téme udelila porota Ottovi Jirkovi z Brna (ČR), Pavlovi Sedliakovi z Martoviec, Martinovi Sprušanskému z Partizánskej Ľupče, Jozefovi Pelachymu z Banskej Štiavnice, Márii Škutovej z Liptovského Hrádku a Patrikovi Minárovi z Prešova.

Víťazom témy čiernobiela krajina sa stal Martin Sprušanský z Partizánskej Ľupče. Čestné uznania a ceny udelili Mariánovi Balážovi z Ružomberka, Martinovi Purtzovi z Popradu a Michalovi Malachovskému z Bratislavy.

Za úspešnú fotografickú tvorbu udelila výberová komisia fotografický titul pre rok 2019 – Majster zväzu slovenských fotografov (MZSF) Ladislavovi Weberovi z Novej Dubnice. "Výstava v Galérii umenia Liptovského múzea v Ružomberku potrvá do 30. augusta 2019. Po skončení poputuje na viacero miest na Slovensku i v zahraničí. Po výstave ZSF bude v Galérii umenia fotografická výstava členov Zväzu českých fotografov a fotoklubu Méta Trenčín, ktorá potrvá do 30. septembra 2019," doplnil Melek s tým, že ZSF má svojich členov okrem Slovenska aj v zahraničí a pravidelne sa zúčastňujú na zväzových výstavách.