Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Na výstavbu kanalizácie nadviazali v Liptovských Sliačoch opravy ciest

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Problémom je, že z eurofondov nie sú preplácané všetky náklady na uvedenie ciest do pôvodného stavu.


Liptovské Sliače 9. augusta (TASR) – Na vybudovanie rozsiahlej kanalizačnej siete v obci Liptovské Sliače nadviazali vzápätí rekonštrukčné práce na výrazne poškodených miestnych cestných komunikáciách. Nákladné opravy narušených povrchov vozoviek vrátane hlavnej cesty potrvajú ešte niekoľko týždňov.

"Všetci sa veľmi tešíme, že najväčšia liptovská obec bude mať konečne vybudovanú kanalizáciu. Vďaka ústretovej spolupráci s Vodárenskou spoločnosťou Ružomberok a Žilinským samosprávnym krajom sme našli spôsob, ako to čo najlepšie skoordinovať s opravou ciest," uviedol pre TASR starosta Milan Frič.

Generálny riaditeľ Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Ivan Fábry spresnil, že hlavná cesta cez Liptovské Sliače bude onedlho opravená. "V Nižnom a Strednom Sliači by sme chceli byť hotoví už na budúci týždeň a zostane tak iba dokončiť posledný úsek. Verím, že sa to podarí do konca leta," skonštatoval Fábry.

"Problémom je, že z eurofondov nie sú preplácané všetky náklady na uvedenie ciest do pôvodného stavu. Preto je nevyhnutnou podmienkou ústretová dohoda a spolupráca všetkých zainteresovaných, obce, regionálnej vodárenskej spoločnosti a vyššieho územného celku," dodal predseda ŽSK Juraj Blanár.