Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Mladík z Turca si marihuanou a pervitínom poriadne zavaril

Na snímke zadržaný rastlinný materiál. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Muža obvinili z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a podala návrh na vzatie obvineného do väzby.

Turčianske Teplice 10. marca (TASR) – V rukách martinskej polície skončil 24-ročný mladík z Turčianskych Teplíc, ktorý mal od presne nezistenej doby do 7. marca v mieste prechodného bydliska prechovávať rastlinný materiál o hmotnosti 50,5 gramu a kryštalickú látku o hmotnosti 4,0 gramu. TASR o tom dnes informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Ako dodala, vyšetrovateľka muža obvinila z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a podala návrh na vzatie obvineného do väzby.

"Uvedené látky boli zaistené pri domovej prehliadke a následne zaslané na kriminalistickú expertízu. Podľa predbežnej expertízy v prípade zaisteného rastlinného materiálu ide o marihuanu. Zaistené množstvo zodpovedá 101 až 268 obvykle jednorazovým dávkam drogy. V prípade zaistenej kryštalickej látky ide o pervitín a zaistené množstvo zodpovedá 65 až 258 obvykle jednorazovým dávkam drogy," konštatovala Balogová.

Ak sa obvinenému preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov.