Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Liptovský Mikuláš výrazne zlepší vianočnú výzdobu

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Jej žalostná úroveň vyvolala počas minuloročných sviatkov vlnu oprávnenej kritiky obyvateľov i návštevníkov metropoly stredného Liptova.

Liptovský Mikuláš 9. augusta (TASR) – Vedenie liptovskomikulášskej radnice vytvorilo v predstihu pracovnú skupinu na výber a zabezpečenie úplne novej vianočnej výzdoby. Jej žalostná úroveň vyvolala počas minuloročných sviatkov vlnu oprávnenej kritiky obyvateľov i návštevníkov metropoly stredného Liptova.

Viceprimátor Rudolf Urbanovič vysvetlil, že doterajšia výzdoba už nespĺňala ani základné estetické kritériá prináležiace centru turizmu a celkom stratila funkčnosť. "Revízny technik nedal súhlas na jej ďalšie užívanie. Týmto problémom sa zaoberáme už teraz v lete, aby sme ho nemuseli riešiť na poslednú chvíľu," zdôraznil.

"Oslovili sme firmy špecializujúce sa na vianočnú výzdobu, aby nám predložili konkrétne návrhy a ponuky," pokračoval Urbanovič. Spomínaná pracovná skupina zahrnula do pripravovaného uceleného projektu všetky mestské časti a v súčasnosti ešte dolaďuje definitívnu farebnú podobu vianočnej výzdoby.

Pravú vianočnú atmosféru by mala pomôcť dotvoriť súťaž o najkrajšiu výzdobu. "Dúfame, že sa do nej aktívne zapojí čo najviac obyvateľov bytových i rodinných domov, školy, obchodné prevádzky a rôzne ďalšie organizácie," dodal viceprimátor s tým, že víťazov tejto nevšednej súťaže vyberie určená hodnotiaca komisia.