Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

Liptovský Mikuláš sa stal naj mestom Slovenska

Na snímke primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč. Foto: TASR- Andrej Galica

Najľudnatejšie mesto na Liptove získalo takmer 26.000 hlasov.

Liptovský Mikuláš 12. novembra (TASR) – V deviatom ročníku súťaže O naj mesto a obec Slovenska, ktorej vyhlasovateľom je portál slovakregion.sk, zvíťazil Liptovský Mikuláš. Najľudnatejšie mesto na Liptove získalo takmer 26.000 hlasov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktoria Čapčíková.

„Pre mňa to znamená, že všetci, ktorí zahlasovali vidia, že Liptovský Mikuláš ožíva, je pre nich atraktívny a poskytuje stále viac príležitostí a podujatí, ktoré ľudí zaujali,“ povedal primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Byť naj mestom na Slovensku podľa neho ale znamená oveľa viac, ako to môže vyzerať na prvý pohľad. „Napríklad to, že ľudia ocenili aj čistotu a úpravu mesta, zeleň a všetko, čo sa pod pojmom 'naj' skrýva,“ vysvetlil. Ako doplnil, výhru vníma ako signál, že Liptovský Mikuláš je pre obyvateľov, návštevníkov, ale aj investorov čoraz atraktívnejší. „A to napriek tomu, že určite existujú aj nedostatky, ktoré postupne strategicky odstraňujeme,“ uzavrel.

Hlasovanie prebiehalo od apríla do októbra prostredníctvom hlasovacieho banneru umiestneného pod prezentáciami miest a obcí na stránke vyhlasovateľa súťaže. Druhé miesto v súťaži získalo Brezno, tretiu priečku obsadila Spišská Nová Ves. Oficiálne odovzdávanie cien sa uskutoční v januári budúceho roka počas výstavy ITF Slovakiatour v Bratislave.