Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Liptovské múzeum v marci pozýva na prehliadky výstav aj prednášku

Na archívnej snímke expozícia v Liptovskom múzeu v Ružomberku. Foto: TASR Ján Krošlák

Verejnosť môže objaviť výstavu O zbraniach a ľuďoch, ktorá je venovaná zbierke zbraní z konca existencie Rakúsko-Uhorska až po koniec druhej svetovej vojny.

Ružomberok 20. februára (TASR) - Liptovské múzeum vo svojich expozíciách ponúka v marci prehliadky výstav, pripravuje tiež jarné podujatie v skanzene. Z múzea o tom informovali na sociálnej sieti.

Verejnosť môže objaviť výstavu O zbraniach a ľuďoch, ktorá je venovaná zbierke zbraní z konca existencie Rakúsko-Uhorska až po koniec druhej svetovej vojny. "Nachádza sa v Liptovskom Mikuláši. Na rovnakom mieste, v múzeu Čierny orol, bude svoje diela v marci vystavovať aj konzervátor Liptovského múzea a drevorezbár Pavol Lofaj," dodali z múzea.

V Liptovskom Hrádku pripravili výstavu Fotolovenie, ktorá mapuje techniky fotografovania prírody a jej zvieracích obyvateľov. V Ružomberku je do 4. júna sprístupnená výstava Secesia na Liptove. "V marci zažijeme prvú komentovanú prehliadku tejto výstavy, keď vás vystavenými zbierkami prevedú samotní kurátori. Zároveň sa tešiť môžete aj na fotografickú výstavu, výber z diela fotografa Antona Mundiera z Fotoklubu RK1924," pozvali z múzea.

O archeologickom náleze, ktorý bol pravdepodobne používaný na rituálne pitie, rozpovie archeologička a kurátorka múzea Simona Sliacka počas prednášky Príbeh nášho múzea. Organizujú ju v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši aj v Liptovskom Hrádku. V Múzeu liptovskej dediny Pribylina pripravujú podujatie Sviatky jari.