Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Aj najväčšia liptovská obec sa usilovne pripravuje na nový školský rok

Do lavíc ZŠ Jozefa Hanulu v Liptovských Sliačoch zasadnú na začiatku nového školského roka takmer tri stovky školopovinných detí.

Liptovské Sliače 18. augusta (TASR) – Do lavíc Základnej školy Jozefa Hanulu v Liptovských Sliačoch, s približne 3850 obyvateľmi najväčšej obci celého Liptova, zasadnú na začiatku nového školského roka napriek miernemu medziročnému poklesu takmer tri stovky školopovinných detí.

„Preto sme museli niektoré ročníky zredukovať do jednej triedy, napríklad piatakov. Doteraz sme mávali pravidelne po dve triedy v jednom ročníku. Aj tak je to stále oveľa lepšie, ako sotva pred desaťročím. K ustáleniu situácie určite prispeli aj obecné dotácie pre novomanželov a novorodencov,“ uviedol pre TASR starosta Ján Ondrejka.

Zároveň pripomenul, že v nasledujúcom období očakávajú silnejšie ročníky predškolákov. „Oprávnený optimizmus vzbudzuje takmer naplnená kapacita našej prednedávnom zriadenej 105-miestnej centrálnej materskej školy. Malým obecným školským autobusom do nej zvážame deti zo všetkých troch častí obce,“ vysvetlil.

„Výsostne vo vlastnej réžii robíme všetko preto, aby sme nový školský rok začali čo najlepšie aj po technickej stránke. Školské objekty už máme približne spolovice zrekonštruované. Cez tieto prázdniny sme sa pustili do komplexnejších opráv časti sociálnych zariadení pre žiakov,“ dodal starosta Liptovských Sliačov.